"Crisis", theaterstuk over bewust met geld omgaan

Theatergroep Playback speelde op dinsdag 25 maart in de F-aula de voorstelling ‘Crisis’ voor leerlingen van havo/vwo 3.In de theatervoorstelling ‘Crisis’ worden de jongeren meegenomen in de wereld van mobieltjes, kleding en aantrekkelijke koopjes op afbetaling, liefde en vriendschap.

Lees verder

Geslaagde sportdag voor brugklassers

Afgelopen vrijdag, 21 maart,  heeft, voor de eerste keer de Weertbrede sportdag plaatsgevonden. Op twee locatie werd gevoetbald ( HV Weert en FC Oda ) en op Het College werd ( door de meisjes ) een trefbaltoernooi gespeeld. Voor deze eerste editie was er gekozen om voor alleen de brugklassen een toernooi te organiseren.

 

Lees verder

Internationaal bezoek aan Philips van Horne

Van 25 tot en met 29 maart bezoeken 18 leerlingen en 2 docenten van het Alternatív Közgazdasági Gimnázium uit Boedapest de Philips van Horne. Dit is een tegenbezoek in het kader van het Comenius project “the European Dream – a Vision of Europe in Times of Change and Challenge”. Hierbij zijn scholen betrokken uit Denemarken, Zweden, Spanje, Italië, Hongarije en Nederland. Voorafgaand aan het Hongaarse tegenbezoek, zijn de VWO4-International Baccalaureate leerlingen van de Philips van Horne in februari jongstleden naar Boedapest geweest.

 

Lees verder

Philips van Horne delegatie bekend voor de Limburgse MEP-Conferentie 2014

Dinsdag 18 maart jl. is na het schoolvoorrondedebat de delegatie van Philips van Horne geselecteerd voor de Model European Parliament (MEP) Conferentie van dit jaar. Het schoolvoorrondedebat is het sluitstuk van de voorrondes voor het MEP van Philips van Horne. Het debat werd georganiseerd door Oud-MEP deelnemers uit vwo-5 en vond traditiegetrouw plaats in de raadzaal van het stadhuis van Weert.

 

Lees verder

Sportdag voor alle brugklassers LVO-Weert

Zoals jullie wellicht al weten ( stond al een tijdje op de jaaragenda en alle eerstejaars leerlingen zijn al een tijdje op de hoogte ) vindt volgende week vrijdag 21 maart de eerste editie plaats van de Weertbrede sportdag. In eerste instantie was het de bedoeling dat alle eerste, tweede en derdejaars leerlingen aan deze sportdag deel zouden nemen. Om veiligheidsredenen hebben we hier helaas van af moeten wijken.

 

Lees verder

Rojina Wahid (M1F) en Kyra Moonen (H1F) finalisten provinciale voorleeswedstrijd Read2me

Twee leerlingen van onze school, Rojina Wahid M1F en Kyra Moonen H1F zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de provinciale voorleesfinale Read2me op 14 april 2014. De finale wordt gehouden in de Oranjerie in Roermond van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Lees verder

Jaarlijkse bovenbouwexcursie tekenen

Dinsdag 11 maart was het eindelijk weer zover. Met drie volle bussen met 4 mavo, 4/5 havo en 4/5/6 vwo tekenleerlingen vertrokken we naar Keulen. Onder leiding van onze eigen gidsende kunstdocenten kregen de leerlingen een tour door de oudheid in het Wallraf-Richartz Museum en het Römisch-Germanisch museum en namen ze de moderne sferen door het Ludwig Museum in zich op.

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG