School round JSC won by Sander Alvarez (P-H2E) and Tim Dings (P-V3C)

This year the school round of the annual Junior Speaking Contest for bilingual students was held at The College Weert. The winners of the four participating groups (P-H2E, P-V3C, C-A2A and C-G2B) presented their speech to an audience of classmates, teachers and jury (Ms Sarah Neijnens, Mr Abdullah Sarai and Mrs Sinéad Hennesy).

Lees verder

“Het zit er wel in, maar het komt er niet uit”.

Deelnemen aan de ‘Kenniskring’ is een heel bijzondere bijeenkomst. Geen cursus of informatietool waar het doel is om zoveel mogelijk kennis op te doen vanuit een spreker en veel aantekeningen, maar door zelf deel te nemen. Het woord ‘dialoog’ is hierin het belangrijkste kernwoord en ‘in dialoog gaan door met het verhaal in een flow mee te gaan’ het belangrijkste middel.

Lees verder

cito 2-meting leerjaar 2

MAVO, HAVO

Aanstaande donderdag en vrijdag vindt de cito 2-meting plaats voor 2 mavo, havo en vwo.  Deze toets is de opvolger van de 0 en 1-meting in de brugklas.
Aan de hand van deze toets wordt gekeken of uw zoon/dochter extra ondersteuning nodig heeft. Via de mentor wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Lees verder

Docenten LVO-Weert presenteren onderzoek

Anderhalf jaar geleden startte voor Philips van Horne Tim Logister (en Robert Tobben, toen nog op Het College) met de universitaire studie TIER (Top Institute for Evidence Based Education Research). Deelnemers van meerdere LVO scholen deden mee aan deze opleiding met allen als doel een statistisch wetenschappelijk onderzoek op te starten. Hiermee wil men positieve of negatieve effecten van bepaalde didactiek in het onderwijs aantonen om zo het onderwijs tot verbetering te brengen.

 

Lees verder

Filmavond goede doel

Donderdag 13 februari a.s. organiseren leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een filmavond voor het goede doel. De leerlingen doen mee aan het project Global Exploration. Ze zamelen geld in om deze zomer in Zuid-Afrika een aantal projecten te realiseren. Help hen en bestel meteen je kaarten!

Lees verder

Open Dag Philips van Horne druk bezocht

In de periode van elf tot drie uur zijn  op 2 februari zo’n 1500 personen op de Philips op bezoek geweest waarvan zo’n 700 honderd leerlingen van groep 7 en 8.

Uitspraken van bezoekers: een gezellige sfeer, veel leerlingen die een en ander lieten zien, veel gelegenheid om zelf iets te kunnen doen.

Veel persoonlijke gesprekken over de mogelijkheden op Mavo en Havo. Er was veel belangstelling bij ouders/leerlingen naar de opstroommogelijkheden.

Lees verder

Kunstbende op de Philips

Op vrijdag 10 januari was er een presentatie van de Kunstbende Limburg in de aula. Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met een gevarieerd pakket aan projecten zoals de wedstrijd Kunstbende, Move Your Art en The Best of Kunstbende Tour aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren.

 

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG