Docenten LVO-Weert presenteren onderzoek

Anderhalf jaar geleden startte voor Philips van Horne Tim Logister (en Robert Tobben, toen nog op Het College) met de universitaire studie TIER (Top Institute for Evidence Based Education Research). Deelnemers van meerdere LVO scholen deden mee aan deze opleiding met allen als doel een statistisch wetenschappelijk onderzoek op te starten. Hiermee wil men positieve of negatieve effecten van bepaalde didactiek in het onderwijs aantonen om zo het onderwijs tot verbetering te brengen.

 

Lees verder

Filmavond goede doel

Donderdag 13 februari a.s. organiseren leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een filmavond voor het goede doel. De leerlingen doen mee aan het project Global Exploration. Ze zamelen geld in om deze zomer in Zuid-Afrika een aantal projecten te realiseren. Help hen en bestel meteen je kaarten!

Lees verder

Open Dag Philips van Horne druk bezocht

In de periode van elf tot drie uur zijn  op 2 februari zo’n 1500 personen op de Philips op bezoek geweest waarvan zo’n 700 honderd leerlingen van groep 7 en 8.

Uitspraken van bezoekers: een gezellige sfeer, veel leerlingen die een en ander lieten zien, veel gelegenheid om zelf iets te kunnen doen.

Veel persoonlijke gesprekken over de mogelijkheden op Mavo en Havo. Er was veel belangstelling bij ouders/leerlingen naar de opstroommogelijkheden.

Lees verder

Kunstbende op de Philips

Op vrijdag 10 januari was er een presentatie van de Kunstbende Limburg in de aula. Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met een gevarieerd pakket aan projecten zoals de wedstrijd Kunstbende, Move Your Art en The Best of Kunstbende Tour aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren.

 

Lees verder

Sportdranken: ongezond en overbodig!

 

De jeugd drinkt vaak en graag sportdranken en/of energydrinks. Dat is ook wel logisch. Ze zijn lekker zoet, zien er aantrekkelijk uit en zijn overal te koop. Toch zijn ze ongezond en overbodig voor jongeren. Eén flesje sportdrank bevat 21-24 suikerklontjes. Alleen bij langdurig intensieve sportprestaties (langer dan 1½ uur) kan een sportdrank nut hebben. Deze dranken veroorzaken maag- en darmklachten en kunnen leiden tot suikerziekte en overgewicht. Hoe ga jij hier mee om?

 

Lees verder

Jongerengroep helpt om over problemen van ouders te praten

Als je als ouder somber, angstig, in de war of verslaafd bent, heeft dat niet alleen invloed op jezelf. Ook kinderen merken wanneer het niet goed gaat met hun ouder en ze hebben daar vaak vragen of zorgen over. De Jongerengroep biedt ondersteuning aan jongeren van 12 tot 16 jaar.

 

Lees verder

Junior Speaking Contest op Het College

De zoektocht naar de beste sprekers in het Engels is begonnen. Woensdag 5 februari a.s. nemen leerlingen uit vier TTO-klassen van de Philips van Horne en Het College deel aan de scholenronde van de Junior Speaking Contest op Het College.

 

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG