Zomerpost

Ouders

Met het oog op het schooljaar 2017-2018 ontvangen alle ouders en leerlingen de benodigde informatie voor de start van het nieuwe schooljaar, evenals vorig jaar, digitaal. Op de homepage treft u vanaf vrijdag 14 juli een button ‘info start schooljaar’ aan. Ouders die behoefte hebben aan extra informatie over bepaalde zaken kunnen vanaf maandag 28 augustus contact opnemen met de teamleider van hun zoon of dochter via het algemene nummer van de school (0495-431030).

Lees verder

LO-docent Rina Storms en docent Nederlands Truus Haex geven hun laatste les.

Personeel in het nieuws, Leerlingen

Op woensdag 28 juni jl. hebben twee docenten van onze school hun laatste les gegeven. Op het eind van dit schooljaar gaan zij met pensioen. Deze lessen werden traditiegetrouw door een aantal sectieleden, teamleiders en directie bezocht.

Truus.jpg                     Rina.jpg

 

Lees verder

Inhaal P5 voor havo 4

Inhaaltoetsen


Op dinsdag 11 juli vanaf 08:45 in lokaal F118.
Inschrijven vanaf donderdag 6 juli.
Uiterlijk inschrijven maandag 10 juli; 10:00!!
Inschrijfformulieren liggen in de gang bij de receptie.
Alle toetsen starten om 08:45!!

Lees verder

Geert Gabriëls feliciteert scholen in Weert met eindexamenresultaten

Ouders, Examen, Leerlingen

Vrijdag 30 juni, een spannende dag voor de herkansers in het Voortgezet Onderwijs. De resultaten van de herexamens zijn bekend en laten zien dat de scholen van LVO-Weert wederom een mooi resultaat hebben behaald. De scholen scoren allen boven het landelijk gemiddelde en zijn daar uiteraard bijzonder trots op. Uitblinker is een slagingspercentage van 100% op Het Kwadrant. De goede resultaten vielen ook Geert Gabriëls, wethouder van de gemeente Weert op: “Graag wil ik u feliciteren met de prachtige examenresultaten die de verschillende scholen in de regio Weert hebben behaald. Al jaren zijn de resultaten zeer goed en dat zegt iets over de kwaliteit van onderwijs in onze gemeente. Geweldig! Een terechte proficiat dus!”

Lees verder

Leerlingen LVO Weert naar India

Global Exploration

Vrijdag 14 juli is het zover. Maar liefst 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant zetten koers naar India voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. In deze drie weken gaan we er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is. Tijdens deze ontwikkelingsstage zijn onze leerlingen te gast bij diverse middelbare scholen waar ze samen met de Indiaanse scholieren, hun buddy´s, vele activiteiten ondernemen en een stuk van India mogen ontdekken.

Lees verder

Schoolfeest onderbouw 11-07-2017

Leerlingen

Op dinsdag 11 juli aanstaande is er voor alle onderbouwleerlingen (klas 1 t/m 3) een schoolfeest in de Brouwer, op de Oelemarkt in Weert. Waarom? Omdat jullie vakantie hebben, dat mag gevierd worden! Er worden geen kaartjes vooraf verkocht, alleen op de avond zelf. Tussen 20.00 en 22.00 kun je voor 2,50 je kaartje aan de deur komen kopen. Het feest duurt tot 00.30 uur. Er zijn verschillende dj's die voor de muziek zorgen en heerlijke zomerse cocktails. Zien we jou ook? Neem vooral je vrienden en klasgenoten mee, want we gaan prijzen verloten voor de coolste klas! Vragen? r.jansen@lvo-weert.nl

Lees verder

Philips van Horne Weert wordt gerevitaliseerd

Renovatie

De Philips van Horne in Weert is dit schooljaar onderhevig aan een fikse opknapbeurt. Kort voor de zomervakantie van 2016 werd de aanbesteding gegund aan bouwbedrijf Maasveste Berben, dat meteen in de zomervakantie is gestart met de renovatie van het gevelwerk (zandstralen en opnieuw voegen). Verder is meteen werk gemaakt van het slopen van de bestaande overdekte fietsenstallingen en het inrichten van één grote fietsenstalling aan de achterzijde van het gebouw.

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG