Dyonne Klomp M2B 2x Limburgs Kampioen zwemmen

Topsport Talentschool

Afgelopen 2 weekenden vonden in Maastricht de regionale winterkampioenschappen plaats. Dyonne Klomp uit M2B behaalde hier maar liefst 7 medailles.

Lees verder

DigiOntdekDag

Technologie, digitale maaktechnieken, programmeren, 3D printen, lasersnijden. Voor technieken uit de 21ste eeuw zijn nieuwe vaardigheden nodig. Bij Bibliocenter Weert kun je op zaterdag 9 december zelf aan de slag met moderne technieken in workshops. Of kom gewoon eens kijken, een praatje maken en stel je vragen tijdens de open inloop. Je kunt hiervoor terecht tussen 10 en 17.00 uur. Proef van de nieuwe techniek. Kijk op de website www.bibliocenter.nl voor het complete programma en aanmelding voor de workshops. Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

Lees verder

Gebruik printpasjes

ICT

De uitgedeelde printpasjes zijn nodig als je op een printer op de school iets wilt afdrukken of kopiëren. Aan het begin van iedere schooljaar krijgt de leerling standaard een printtegoed van € 5,-. De pas wordt aan het begin van het schooljaar gereset en het bedrag wordt weer ingesteld op € 5,-. Eventuele nog aanwezige tegoeden op de pas zijn dan weg! De pas dient tevens als legitimatie binnen de school. Het is dus de bedoeling dat de leerling, op school, altijd de pas bij zich heeft. De pas dient eenmalig gekoppeld te worden. klik op 'lees verder' om te zien hoe dat in z'n werk gaat.

Lees verder

Wifi netwerk

ICT

Sinds juli 2016 kunnen jullie gebruik maken van eduroam Wi-Fi! Op 1 januari 2018 zal het Wi-Fi netwerk 'stichting lvo byod' uitgeschakeld worden, schakel tijdig over op het gratis en beveiligde 'Eduroam' Wi-Fi netwerk. Je kunt op alle Stichting LVO scholen en 12000 andere onderwijsinstellingen wereldwijd gebruik maken van gratis Wi-Fi. Maak op je smartphone, tablet of privé laptop verbinding met het “eduroam” Wi-Fi netwerk met je gebruikersnaam (het Stichting LVO e-mail adres (bijv.: g.bruiker@schoolnaam.nl).
Vervolgens gebruik je het wachtwoord dat je ook gebruikt voor je LVO e-mail/computer.
Bekijk hier voor alle Eduroamlocaties wereldwijd.

Lees verder

Herinnering: Uitnodiging bijeenkomsten schoolplan

LVO-Weert

Graag wil de directie alle ouders, personeelsleden en leerlingenraden van LVO Weert uitnodigen voor één van de bijeenkomsten die we houden rondom het nieuwe (concept) schoolplan voor de periode 2018-2022. We houden een drietal bijeenkomsten en wel op 27 november, 11 december en 13 december. Tijdens de bijeenkomsten kijken we naar onderdelen in het concept schoolplan die naar jullie smaak aangevuld en verbeterd zouden moeten worden. We zullen de opbrengsten verwerken in een definitief plan dat we rond de jaarwisseling aan de medezeggenschapsraden aanbieden. Interesse? Bekijk via deze link de site van LVO Weert voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Lees verder

Van Horne Unplugged komt er weer aan!

Unplugged, Muziekgala, Van Horne Pop

Op vrijdag 1 december aanstaande vindt de 11e editie van Unplugged op de Philips van Horne scholengemeenschap plaats. Unplugged is de jaarlijkse muziekavond met akoestische optredens van leerlingen van de Weerter LVO-scholen.

Dit jaar wordt het een speciale uitgave. Naast de vele verschillende optredens is Unplugged ook in een nieuw jasje gestoken. Weg zijn het oude vertrouwde podium en de zitkuil, Unplugged is het eerste grote evenement in de nieuwe aula na de grote verbouwing van het afgelopen jaar. Wat is gebleven zijn de gezellige sfeer en de goede muziek.

De avond begint om 19:30 uur. Kaarten kosten € 2,50 (inclusief 1 consumptie) en zijn te reserveren via pvh.unplugged.org@gmail.com of te koop op de avond zelf aan de avondkassa bij de ingang.

Lees verder

Dyonne Klomp Nederlands Kampioen Lifesaving

Topsport Talentschool

Vorig weekend nam loot-leerling Dyonne Klomp deel aan het Nederlands Kampioenschap Lifesaving in Gouda. In de aspirantenklasse C tot 15 jaar behaalde de 12-jarige maar liefst vier keer een plek op het erepodium. Op het eerste onderdeel behaalde zij meteen het Nederlands Kampioenschap op 100 meter hinderniszwemmen.  Hierbij benaderde ze bijna het bestaande nederlands record. Op de onderdelen 50 reddingswisselslag en 100 ringduiken met zwemvliezen behaalde zij 2 x zilver.Op het afsluitende onderdeel 100 meter superlifesaver behaalde zij een mooie bronzen plak.

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG