Fietscontrole Veilig Verkeer Nederland

Leerlingen uit het tweede leerjaar zijn uitgenodigd om op dinsdag 21 november hun fiets na te laten kijken door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Tien vrijwilligers van VVN afdeling Weert controleren de fiets op mankementen, zoals de verlichting en kapotte remmen. Aan het eind van de keuring krijgen de leerlingen een advies mee hoe zij de fiets in orde kunnen maken. De keuring start om 8:50 uur.

In de maand december houdt de politie fietscontroles op de route naar school. Wie zijn of haar fiets dan niet in orde heeft, krijgt een bekeuring.

Lees verder

Help de scouts van Scouting Tungelroy naar de World Scouts Jamboree in Amerika

Goede doelen / Maatschappelijke thema's

Wij zijn een groep van 9 scouts van Scouting Kardinaal Mindszenty uit Tungelroy. In de zomer van 2019 nemen wij deel aan de World Scouts Jamboree in Amerika. We zijn bezig met allerlei acties en klussen om onze deelname aan dit internationale kamp mogelijk te maken. Kinderen uit de westerse landen leveren een grotere bijdrage aan de kosten zodat ook kinderen uit armere landen een kans krijgen om deel te nemen aan dit event.

Momenteel zijn wij bezig met 2 acties.

Lees verder

Activiteiten Centrum voor Jeugd en Gezin november 2017

Centrum Jeugd en Gezin Midden-Limburg

Lees hier de activiteiten van het Centrum Jeugd en Gezin in de maand november. 

Lees verder

CJG: Omgaan met emoties

Centrum Jeugd en Gezin Midden-Limburg

In de puberteit wisselen de emoties van je kind zich snel af. Bovendien lijken zijn emoties veel extremer te zijn dan daarvoor. Uit onderzoek blijkt dat het emotiegedeelte van de hersenen in de puberteit overactief is in situaties die emotioneel prikkelend zijn. Ook is het rationele systeem van je puber nog niet volgroeid; hij heeft nog geen volledige controle over zijn gedrag en zijn emoties.

Als ouder kun je je tiener helpen bij de ontwikkeling hiervan.

Lees verder

Methode M@ZL voor leerling, ouders en schoolmedewerkers

Ouders, Leerlingen

Nieuw ziekteverzuimbeleid

De school heeft aandacht en zorg voor leerlingen die vaak of langdurig afwezig zijn na ziekmelding. Daarom hebben we het ziekteverzuimbeleid volgens de methode M@ZL (spreek uit “Mazzel”) in het schoolreglement opgenomen. M@ZL staat voor Medische Advisering van de Ziek gemelde leerling. Wanneer de school zelf structureel aandacht besteedt aan de ziek gemelde leerling, en indien nodig of gewenst de jeugdarts consulteert, kan de kwaliteit van zorg geoptimaliseerd worden

Bij het ziekteverzuimbeleid volgens de methode M@ZL werken drie partijen nauw samen:

  • De school
  • Een jeugdarts
  • De leerplichtambtenaar
  • De jeugdarts en de leerplichtambtenaar zijn beiden lid van het zorgteam van onze school.

Lees verder

Oud-leerling Het Kwadrant genomineerd voor Joke Smit-Publieksprijs

LVO-Weert

Juf Khadija Sidi Hbibi, oud-leerling en tevens vrijwilliger op het Praktijkonderwijs van Het Kwadrant, is genomineerd voor de landelijke Joke Smit-Publieksprijs. Deze prijs is voor de meest veelbelovende bijdrage aan de emancipatie van vrouwen in Nederland. Iedere dag laat deze oud-leerling zien hoe je met doorzettingsvermogen, enthousiasme en grote betrokkenheid iets kunt betekenen voor het welzijn van leerlingen en voor de maatschappij. Khadjia verdient deze prijs en heeft onze (online) stem hard nodig! Help jij mee? Breng dan hier je stem uit.

Lees verder

Uitnodiging Kenniskring: Gepersonaliseerd leren op donderdag 7 december 2017

Scholing personeel, Ouders

Gepersonaliseerd onderwijs/leren staat bij veel scholen hoog op de agenda en heeft de afgelopen jaren veel gedaantes aangenomen. Koers, Big Picture Learning, etc. “Leren gaat echter verder dan alleen een concept en of visie. Het leren is complex en hangt af van veel factoren: onze motivatie om te leren, veiligheid, interesse, rijpheid, voorkeur, beperkingen en vast nog meer. Hoe kunnen we nu, rekening houdend met al deze complexe factoren, het leren echt persoonlijker maken en wat betekent dat voor jou als beroepsbeoefenaar?

 

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG