"Kip Jenn"; droomproject van Jennifer Konings (25) uit Weert

Goede doelen / Maatschappelijke thema's

Op het Kiwanis Sportgala Weert in Beweging van begin dit jaar werden prachtige kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert geveild. Een van de goede doelen was het kunnen uitbrengen van het boekje Kip Jenn.Kip Jenn is een droomproject van Jennifer Konings (25) uit Weert, die al sinds haar jeugd een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen.

Lees verder

Theatervoorstelling "Rijk" voor Havo en Mavo 3

MAVO, HAVO, Voorlichting, Ouders

Een op de vijf jongeren heeft het thuis financieel moeilijk. Het Nibud meldt dat jongeren financieel teveel gepamperd worden door hun ouders.  Leren jongeren nog wel met geld omgaan? Met de voorstelling Rijk maakt theatergroep PlayBack leerlingen van het voortgezet onderwijs bewust van hun omgang met geld.

Lees verder

UWC Summer Xperience 2017

LVO-Weert

Het UWC organiseert in juli en augustus 2017 een Summer Xperience voor jongeren tussen 14 en 18 jaar die maatschappelijk betrokken zijn, zichzelf beter willen leren kennen en andere jongeren willen ontmoeten. De UWC Summer Xperience zit vol met uitdagende workshops en dynamische groepsactiviteiten waarin jongeren niet alleen aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling, maar bovenal uitgedaagd worden om te onderzoeken en te bedenken hoe ze een bijdrage aan een duurzamere en vreedzamere wereld kunnen leveren. Meer info? Lees dan verder!

Lees verder

Uitnodiging dialoog: Wie zijn de docenten van de toekomst

Welke competenties hebben docenten van de toekomst nodig? Wat hebben scholen en de sector nodig om voldoende kwalitatief goede instroom te waarborgen? Voion nodigt je uit om met elkaar hierover een professionele dialoog (volgens de methodiek van Appreciative Inquiry) te voeren. Je krijgt inspiratie en scherpt gezamenlijk de gedachten rond dit thema.

Lees verder

Uitnodiging: schoolplan - toekomst LVO Weert

LVO-Weert

LVO Weert organiseert een aantal bijeenkomsten als voorbereiding op het nieuwe schoolplan. Tijdens de bijeenkomsten gaan we ons buigen over een aantal belangrijke strategische issues. Graag nodigen wij ouders, leerlingen en medewerkers van harte uit voor één van deze bijeenkomsten. Via deze link kunt u zich aanmelden en leest u meer over het doel, de opzet en de onderwerpen die aan de orde komen.

Lees verder

Seán Loney door naar de nationale Model European Parliament Conferentie.

MEP ( Model European Parliament )

Van maandag 15 mei t/m donderdag 18 mei hebben onze havo 4 leerlingen Seán Loney, Leanne Flapper, Christiaan Barbulescu, Niek Teunissen, Evelien van de Kerkhof en Rik van Montfort deelgenomen aan de Limburgse Model European Parliament Conferentie in Kerkrade en Maastricht waar zij namens Philips van Horne het Kroatië vertegenwoordigden.

Lees verder

Kluisjes

MAVO, HAVO, Ouders

Hier ziet u een overzicht van de toegekende kluisjes. 

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG