Seán Loney met Limburgse delegatie naar de nationale MEP conferentie.

MEP ( Model European Parliament )

Onze havo-5 leerling Seán Loney heeft namens Philips van Horne deelgenomen aan de nationale Model European Parliament conferentie. Seán was lid van de Limburgse MEP delegatie. De nationale conferentie vond plaats in Zwolle, Arnhem, Rotterdam, Den Bosch en Den Haag. Het slotdebat was in de plenaire zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. Hieronder vertelt Seán over zijn ervaringen tijdens de conferentie.

Lees verder

Big band zoekt leden

Kunst en cultuur

Wat is de Big Band voor iets?
Er is sinds dit schooljaar een doorstart gemaakt met de bigband die vorig schooljaar tijdens het muziekgala heeft opgetreden. De doorstart is georganiseerd door de leerlingen zelf.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Lees verder om je op te geven. 

Lees verder

Open Huis 11-10-2017 druk bezocht

MAVO, HAVO

Tijdens het Open Huis van de Philips van Horne op 11-10-2017 konden (aankomende) leerlingen, ouders en geinteresseerden een kijkje komen nemen in ons nieuwe schoolgebouw. Er is veel gebruik gemaakt van deze avond en we hebben veel leuke, enthousiaste en positieve reacties gekregen van bezoekers. 

Lees verder

Leerlingcoaching – inloop spreekuur

Aansluitend op de klassikale lessen toetsweekvoorbereiding bieden we ook individuele coaching aan. Deze coaching kan uit één gesprek bestaan, maar ook meerdere gesprekken. Voor de toetsweek zijn er drie inloopspreekuren voor leerlingen uit de onderbouw. Waar kunnen we je mee helpen?

Lees verder

Basketbal heren Weert bij L1 Sport

Topsport Talentschool

Deze week zond L1 Sport een mooie uitzending uit over BAL Heren 1 in Weert. Zij hielden hierbij onder andere een interview met Topsporttalentleerling Sander Hollanders van Het Kwadrant. Benieuwd? Het filmpje is hier in te zien.

basketbal.jpg

Lees verder

Procesoperators en onderhoudsmonteurs voor de klas - PML - maandag 6 november - M4A, B & C

Voorlichting

Op maandag 6 november zullen in de klassen M4A, M4B en M4C een aantal procesoperators en onderhoudsmonteurs op bezoek komen voor een gastles.Op deze manier krijgen de leerlingen een beter beeld van wat deze beroepen inhouden. De gastdocenten zullen de leerlingen vertellen wat hun beroep inhoudt en zo kunnen de leerlingen vragen aan hen stellen.

Lees verder

Olympic Moves komt er weer aan!

Olympic Moves

Net als voorgaande jaren gaan we ook dit jaar weer mee doen aan Olympic Moves en wel met veldhockey en badminton. Heb je interesse ( badminton ook als je nog nooit bij een badmintonclub hebt gezeten! ) lees dan verder en kom aanstaande maandag 9 oktober in de 2de pauze naar de microhal ( gymzaal 2 / 3 ).

 

Lees verder

Wertastraat 1 6004XG Weert  |  T: 0495-431030  |  F: 0495-546081
Postadres: Postbus 190 6000AD Weert
Factuuradres: Postbus 375 6000AJ Weert

Copyright © 2017 Philips van Horne SG